Vejen til frihed og livsglæde

Personlig udvikling handler om at blive fri. Fri fra fra alt det der "kører med os" - fri fra at lade os drøne med i livets ukuelige hamsterhjul i et tempo som efterlader os udmattede og drænede for energi.

Personlig udvikling handler om at finde tilbage til os selv og det som vi dybest set længes efter. Det er ikke altid at vi er bevidste om hvad det er, vi egentlig mangler i vores liv, for at kunne føle os lykkelige. Mange går rundt med en følelse af, at der bare mangler et eller andet i tilværelsen.

Igennem psykoterapien kan vi blive bevidste om de mønstre, perspektiver, overbevisnnger og roller som vi har med os og som vi igennem livet har tillært os. Det er blandt andet disse, der får os til at løbe stærkt og glemme os selv.

Personligheden består af mange forskellige roller som vi igennem vores opvækst har tillært os. Roller som har gjort det muligt for os at få mors kærlighed, fars anerkendelse, det gode job, den "rigtige" vennekreds osv. Men personligheden er som et klædeskab og det betyder også, at den består af mange forskellige outfits. Måske er vi slet ikke bevidst om, hvilket "outfit" vi tager på når vi pr. automatik iklæder os "den pligtopfyldendes outfit" eller "den selvopofrendes outfit", eller "den ansvarsfuldes outfit" - men det er vigtigt at blive bevidst om det, så vi kan blive "herre i eget hus". Så personligheden ikke kører med os, men så vi selv aktivt vælger hvilket "outfit" vi ønsker at have på i en given situation og så vi kan holde vores grænser. Deri består friheden. Friheden til at være os selv. 


Når vi skifter fra at "køre på automatpilot" til i stedet at leve livet fra et mere autentisk sted, med rod i vores hjerte, kommer vi tættere på vores autentiske selv og på den ægte udgave af os selv. Vi bliver bevidste om, hvordan disse tillærte personligehedssider er styrende for os i dagligdagen og for de valg vi tager i livet.

Psykoterapi handler ikke om at slippe af med det gamle eller uønskede i forsøget på at blive perfekt. I så fald ville det også være en tillært rolle.

Psykoterapi og personlig udvikling handler om at integrere alt det som vi har med os - for der er nemlig guld i det hele! Der er en grund til at vi har taget det med os op igennem vores opvækst.

Personlig udvikling handler om, at finde og forstå guldet i hver enkelt lille tillært del som du har med os og som hver især har været vigtige brikker til at blive lige præcis den du er i dag. I virkeligheden skal du ikke være nogen som helst anden, end lige præcis den du er. Dybt derinde, bag alle roller og "outfits". Bag overbevisninger, forventninger og tillærte mønstre som ligger og dækker over 

Når først vi bliver bevidsthede om hvem vi er og hvorfor vi gør som vi gør, vil vi opleve en frihed til med tiden at kunne stoppe op, mærke efter og derfra kunne tage et kreativt, frit valg udfra vores sande selv - frie af andres anerkendelse, kærlighed, forståelse. Nok havde vi brug for det som spæde, afhængige individer for at overleve - men nu er vi voksne og i frie til at leve det liv, vi dybest set altid har længtes efter. 

Vi bliver mere anerkendende, rummelige, overbærende med os selv, når vi forstår hvorfor vi endte her. Og når vi er det overfor os selv bliver vi det også overfor andre.
Du er allerede godt på vej for du har taget de første skridt imod et friere liv med mere af det gode. Du sidder nemlig og læser dette og udvider din viden om personlig udvikling.

Vi udvikler os hele livet igennem, men det er først når vi "sætte lys" på udviklingen og kigger bag om, under og fremad at visse temaer og områder bliver tydelige for os. Først da kan vi blive herre over eget liv og blive den udgave af os selv som vi inderst inde er. Kærligt nærvær og opmærksomhed på  

Vi udvikles når vi møder udfordringer i livet, men når vi bevidstgører vores udviklingsprocesser, har vi stor mulighed for at transformerer os.

Personlig udvikling udvider vores selvbevidsthed. Det hjælper os til at kunne udvikle vores fulde potentialer. Det giver større selvforståelse og større selvkærlighed og det smitter af på vores medmennesker og i vores relationer. Med personlig udvikling bliver det lettere at udleve og realisere vores drømme.